Water & Groen

Water & Groen

In 2019 is Zuidas verder gegaan met de uitvoering van groenmaatregelen uit het Plan voor een groene Zuidas. In dit plan is € 200.000,- opgenomen voor het uitvoeren van initiatieven om de openbare ruimte van Zuidas te vergroenen.
Maak het groen

Voor de campagne ‘Maak het groen!’ is dit jaar de eerste € 100.000,- beschikbaar gesteld. In de zomer stemden 830 mensen op zeven initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen worden op korte termijn uitgevoerd. Dit is in ieder geval het initiatief ‘Groen rondom Amsterdam UMC’, waarmee groen moet zorgen voor een recreatieplek voor o.a. patiënten en moet bijdragen aan de biodiversiteit van de stad.

Ook het initiatief om insectenhotels te plaatsen op verschillende plekken in Zuidas haalde de top drie. Deze moeten een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door bijen en andere insecten een verblijfplaats te bieden.

Het derde initiatief dat wordt uitgevoerd is het uitzetten van een groene wandelroute door Zuidas. Behalve dat dit initiatief de andere initiatieven met elkaar kan verbinden, is het mooi dat de wandelroute stilstaat bij het groen dat Zuidas rijk is.

Ontwikkelaars worden uitgedaagd
om daktuinen en ander groen in hun
concepten voor Zuidas op te nemen.

Groen binnen gebiedsontwikkeling

Door middel van het Plan voor een groene Zuidas ontstaat meer aandacht voor groen binnen de gebiedsontwikkeling. Hierdoor worden ontwikkelaars bijvoorbeeld uitgedaagd om daktuinen en ander groen in hun concepten voor Zuidas op te nemen. Tevens heeft over de groene herinrichting van Europaplein Oost participatie plaatsgevonden en is hiervoor een schetsontwerp opgesteld, die is vooral groen, geschikt voor kinderen die willen spelen en voor ontspanning of ontmoeting.

Jan Vonk

Groene, bewegwijzerde wandelroutes door Zuidas

naar de uitgelichte case

Bedrijfspanden met groene en/of waterbergende daken in Zuidas

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up