Sinds acht jaar stellen wij, Amsterdam Zuidas, Green Business Club Zuidas en Hello Zuidas elk jaar het Duurzaamheidsverslag Zuidas samen. Om de vele duurzame initiatieven in Zuidas te borgen, maar vooral ook om te inspireren tot verdere verduurzaming.

En om te zorgen dat dit verslag de Zuidasser – bedrijven en bewoners- ook daadwerkelijk bereikt, organiseren we elk jaar een feestelijk presentatie van dit verslag. Die presentatie is een van onze best bezochte gezamenlijke evenementen, en het aantal aanmeldingen is elke keer groter. Een bemoedigend feit, want hiermee blijkt dat er steeds meer interesse is voor duurzaamheid.
Dit jaar hebben we deze mooie bijeenkomst helaas moeten afgelasten, en presenteren we het verslag noodgedwongen online. Dat is iets minder feestelijk, maar niet minder belangrijk.

We blikken in dit verslag terug naar de duurzame initiatieven en maatregelen die hebben plaatsgevonden in 2019, een tijd en een wereld die nu erg ver weg lijken. Maar meer dan ooit is het zinnig om stil te staan bij wat achter ons ligt: wat kunnen we er van leren? Waar en hoe kunnen we in de toekomst verbeteren? Middenin de Coronacrisis en wellicht aan de vooravond van een economische crisis krijgt “duurzaamheid” een andere, diepere betekenis. Het staat voor toekomstbestendigheid, veerkracht. Hoe kunnen  we er voor zorgen dat Zuidas als woon-werkgebied toekomstbestendig is en blijft? En in het licht van dit Duurzaamheidsverslag: welke initiatieven hebben hier aan bijgedragen?

Een andere, meer praktische kant van het online lanceren is het feit dat het Duurzaamheidsverslag dit jaar voor het eerst als digitaal magazine verschijnt, en niet meer wordt geprint. Dit hebben we besloten met het oog op papier- en energiebesparing, en de overtuiging dat een online magazine makkelijker, breder inzetbaar is om best practices te delen. We willen u dan ook uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan door dit mooie, nieuwe verslag en inspirerende, voor u relevante initiatieven te delen met uw achterban. Hopelijk ontmoeten we elkaar volgend jaar weer bij een feestelijk en druk bezochte presentatie van het Duurzaamheidsverslag 2020. In een Zuidas die zal zijn veranderd, maar ook een Zuidas die we samen kunnen blijven verbeteren.

Eline Kik
Programmadirecteur Green Business Club Zuidas

David van Traa
Directeur Amsterdam Zuidas

Olivier Otten
Directeur Hello Zuidas

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up