Openbare Ruimte

Openbare Ruimte

 

De openbare ruimte staat onder druk vanwege de vele werkzaamheden in Zuidas. Er is in 2019 gewerkt aan het zo prettig en veilig mogelijk maken van de openbare ruimte, zodat reizigers en bewoners zich hier vrij en ontspannen kunnen bewegen. Een belangrijke doorstroomader in Zuidas is de Fred Roeskestraat. Met name fietsers ondervonden het afgelopen jaar veel hinder van alle werkzaamheden die hier plaatsvonden.
Groenstrook

In 2019 werd het hele pad – dus ook het laatste staartje vlak voor de Parnassusweg- voorzien van asfalt. Dit maakt het fietsen een stuk prettiger, en kregen de plantenvakken naast het fietspad dezelfde beplanting als de rest van de straat. Ook de Prinses Irenestraat kreeg dit jaar een brede groenstrook.  

Ruimte rondom nhow

Ook de openbare ruimte rondom het nieuwe nhow hotel, vlakbij de RAI kreeg een nieuwe inrichting. Het is een belangrijk verbindingsstuk voor wandelaars en fietsers om het Zuidasgebied te bereiken, voor gebruikers van openbaar vervoer, bezoekers van de RAI en hotelgasten van nhow. Er werd een nieuw voet- en fietspad geplaatst, groen aangelegd, en golvende natuurstenen banden die het straatbeeld een chic, opgeruimd gevoel geven.

Met de aanleg van dit stuk openbare ruimte is veel overleg geweest verschillende partijen, waaronder nhow en de RAI. Zo is het voor de RAI belangrijk dat er een goede en duidelijk te vinden aanlooproute is voor de grote stromen bezoekers die vanaf het station komen. De ontwikkelaar van het hotel kijkt vooral of het design aansluit bij de architectuur, en daarnaast bereikbaarheid van openbaar vervoer, ondergrondse parkeergarage en of taxi’s hier goed kunnen stoppen. De werkzaamheden werden eind van het jaar afgerond, zodat het tegelijkertijd klaar was met de opening van het nieuwe nhow hotel.  

 

Zuidas rookvrij, een mooi
begin gemaakt in 2019

naar de uitgelichte case

Binnengekomen Meldingen Openbare Ruimte en Overlast bij gemeente Amsterdam in 2019

Morameldingen

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up