Openbare ruimte: uitgelichte case

Zuidas rookvrij

(Niet) roken is een veelbesproken onderwerp in Zuidas. In oktober 2019 wijdde Hello Zuidas er een ‘FM Platform Zuidas’ aan.

Naar verwachting zullen
steeds meer gebouwen en de
directe openbare ruimte
daaromheen rookvrij worden.

Daarin stond de vraag: “Hoe kunnen werkgevers en gebouwbeheerders worden voorzien van een rookvrije (werk)omgeving?” ABN AMRO, de VU, GGD Amsterdam en Artis waren te gast en spraken over hun beleid en ervaringen omtrent het inrichten van een rookvrije werkomgeving.

Rookvrije zones Zuidas 
Sinds oktober 2019 is een groot gebied rondom het Amsterdam UMC, de VU, ACTA en de Botanische Tuin Zuidas al permanent rookvrij. Per 1 januari 2020 is ook ABN AMRO aan het Gustav Mahlerplein een rookvrije zone. De VU campus streeft ernaar om 31 mei 2020, op ‘World No Tobacco Day’, helemaal rookvrij te zijn.

WTC Amsterdam heeft haar entrees al als rookvrije zones aangewezen. In een straal van 7,5 meter rond de entrees mag niet gerookt worden. Om hier meer aandacht op te vestigen, zijn de rookvrije zones ook op de grond gemarkeerd.

Een duurzame Zuidas is een gezonde Zuidas. Naar verwachting zullen steeds meer gebouwen en de directe openbare ruimte daaromheen rookvrij worden. Een stuk prettiger om fris een gebouw binnen te lopen, en niet door een rookgordijn!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up