Mobiliteit: logistiek cases
1. MyPup Edge Olympic

Bij EDGE Olympic zijn door EDGE Technologies MyPup lockers geplaatst op de benedenverdieping. Zo fungeert de kantoorlocatie als een hub voor persoonlijke leveringen voor medewerkers en kantoorbelevering voor verschillende bedrijven die hier gevestigd zijn.

Foto: MyPup
Foto: Hello Zuidas
2. Onderzoek naar horecabevoorrading en afvallogistiek

De Hogeschool van Amsterdam en Hello Zuidas werkten ook dit jaar samen in onderzoek naar horecabevoorrading en afvallogistiek. De resultaten van drie studenten werden gepresenteerd in de ‘Case Zuidas’ tijdens de Green Logistics Conference 20 juni 2019 in de RAI.

3. Green Logistics Conference

Tijdens de Green Logistics Conference 20 juni 2019 in de RAI konden (horeca)ondernemers, leveranciers, beleidsmakers, transportbedrijven en vele anderen in teams hun kennis bundelen in een quiz, en deelnamen aan een brainstormsessie naar mogelijkheden voor gemeentelijk beleid en de complexiteit van verschillende stakeholders en belangen. Kees-Willem Rademakers, HvA docent-onderzoeker Logistiek, lanceerde hier zijn gloednieuwe rapport Horecadistributie Amsterdam. De conferentie was onderdeel van het stedelijke programma WeMakeTheCity. Hello Zuidas en Green Business Club Zuidas organiseerden subsessies over horecalogistiek en over slimme stadslogistiek in Zuidas.

4. Logistieke pilot hub Hulshoff

In de zomer van 2019 startte Green Business Club Zuidas in samenwerking met Hulshoff een pilot om producten aan bedrijven in Zuidas gratis via een hub gebundeld en emissievrij te bezorgen. Elf zuidasbedrijven deden hier aan mee. Zij vroegen hun leveranciers van onder andere kantoorartikelen en sanitaire producten aan de logistieke hub van Hulshoff, net buiten de ring van Amsterdam te leveren. Vervolgens bezorgt Hulshoff alles een aantal keer per week op afgesproken tijden bij de bedrijven met volledig elektrische vrachtwagens, die zijn opgeladen met lokaal opgewekte zonne-energie. De pilot duurt tot april 2020. Na deze proefperiode kunnen de bedrijven beslissen of ze doorgaan met deze vorm van belevering.

5. Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek

Tijdens Acts of the Region, een bijeenkomst van WeMakeTheCity in juni 2019, zetten meer dan 50 nieuwe partijen hun handtekening onder de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES), om gezamenlijk te streven naar verdere verduurzaming van stadslogistiek. Ook RAI Amsterdam en ORAM tekenden hier deze overeenkomst. Het jaar daarvoor al sloot GBC Zuidas zich als netwerk van bedrijven aan bij deze Green Deal ZES.

Foto: Brenda de Vries
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up