Afval & Circulariteit: uitgelichte case

Baker McKenzie zet eerste stappen naar circulaire bedrijfsvoering

De na drie kwartalen kwam
het advocatenkantoor uit op ongeveer
74% recycling van al het afval.

Per 1 januari 2019 is Baker McKenzie gestart met het recyclen scheiden van al het kantoorafval, samen met afvalinzamelaar Milieu Service Nederland (MSN). Van de één op de andere dag zijn overal scheidingsstations geplaats en de losse prullenbakjes verwijderd. Medewerkers zijn hieraan voorafgaand goed geïnformeerd, middels een campagnemodel. Maandelijkse communiceert MSN de resultaten met de medewerkers van Baker McKenzie via narrow casting schermen in de entree. Zo ziet men dat het scheiden wérkt. In 2019 is in totaal 150.000 KG afval ingezameld, waarvan slechts 24% restafval. De andere negen stromen zijn gerecycled: zo wordt het organisch afval verwerkt tot biobrandstof.

Verder is in 2019 gestart met de voorbereiding van de renovatie van het pand. Om dit zoveel mogelijk circulair te laten verlopen, is er een inventarisatie gemaakt van alle mogelijkheden die er zijn om meubilair, vloerbedekking en plafonds zoveel mogelijk te recyclen.

Daarnaast is onderzoek gedaan naar een groot aantal vervuilende verbruiksartikelen zoals kartonnen koffie- en theebekertjes die in China gemaakt worden. Door het betalen van een relatief kleine opslag worden nu alle bekers in Nederland geproduceerd. Hierbij gaat het om ongeveer 210.000 stuks per jaar. Circulair kijken en uitvoeren is hiermee een fundamenteel onderdeel geworden van de bedrijfsvoering van Baker McKenzie. Ook zij ondertekenden de ambitie Zero Waste Zuidas en gaan voor geen restafval in 2030.

 

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up