Water & Groen

Water & Groen

Zuidas heeft de ambitie om verder te vergroenen.

 

Inschrijvingen Water & Groen

 

Bolenius

Bolenius Restaurant heeft midden op de Zuidas 120 Vierkante meter moestuin
Dit is de grooste reden dat het inmiddels bekent staat als beste groenten restaurant van Nederland. De bekendheid van bolenius word vooral gebruikt om de duurzame gedachte te verspreiden en dat lukt goed!
We mochten als eerste een groene ster van de Michelin gids ontvangen (naast de rode) en zijn we #16 we’re smart world groenterestaurant

 

 

 

Soundtrackcity

Eind november 2021 publiceerden wij de luistergids ‘Beatrixpark – Op expeditie naar de luisterhorizon’. Onze gids heeft tot doel mensen bewust te maken van de auditieve ruimte van de stad en biedt naast een wandeling door het park een tiental ‘luisteroefeningen’. Met de gids kan iedereen een wandeling maken door het park op zoek naar de zogenoemde geluidshorizon. Wat hoor je in het park? Hoe ‘ver’ kan je luisteren? Hoe wordt wat je hoort beïnvloed door de bomen en struikgewas in het park? Wat voor invloed heeft de aanwezigheid van de snelweg?

 

 

 

Biodiversiteit op de VU Campus

 Veel verschillende bomen en planten die afgestemd zijn op de flora en fauna, dus struiken voor vlinders, voor bijen etc. Met andere woorden een mooie biodiversiteit.
 Dit gebeurt ook op de daken: Het groene dak op het Nieuwe Universiteits gebouw staat zomers volop in bloei en trekt veel insecten en vogels aan. Het dak onderscheidt zich van andere groene daken door de rijke vegetatie van met name klavers, ratelaar en klaproos (met plukjes koekoeksbloem en kamille). Door deze beplanting zijn er veel hommels op het dak. Het dak biedt bovendien thuis aan zweefvliegen en vlinders die de nectar van de bloemen drinken, en de gekraagde roodstaart (vogel) die zich nestelt in de boomstronken op het dak.

 

 

Green Office VU

Het is geen geheim dat we allemaal veel tijd online besteden. En er is geen twijfel dat de generatie van vandaag meer neigt naar duurzaamheid en innovatieve manieren vindt om duurzaam te leven. Het staat ook buiten kijf dat de technologische vooruitgang op dit gebied niet te stoppen is. Waarom zouden we dit niet combineren en een positieve impact maken? De GO VU is trots op het planten van bomen met onze Ecosia Challenge!Ecosia is een zoekmachine die als gemeenschap op verschillende locaties in de wereld boomplant activiteiten financiert. Ecosia is een maatschappelijk verantwoord bedrijf en ‘Benefit Corporation’ gecertificeerd. Zij planten de bomen met de advertentie-inkomsten die worden gegenereerd door zoekopdrachten in hun zoekmachine. Gemiddeld leveren elke 45 zoekopdrachten genoeg geld op voor 1 boom.

Rietveld: The Garden Department [WINNAAR 2022 Zuidas Duurzaamheidsprijs]

In de binnenplaats van twee scholen bevind zich en vreedzame kleine community tuin. Deze tuin in de zuid-as valt op door zijn biodiversiteit en kalmte, tussen het snelle leven en hoge gebouwen. De self-proclaimed Garden Department is een publieke tuin die zich bevind tussen de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg instituut. Ons doel is het onderzoeken, uitvoeren en publiceren van de mogelijkheden van student-let alternatieve pedagogisch buitenlokaal, geïntegreerd in de openbare ruimte.

 

 

 

 

Maatschappij

volgend artikel   

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up